A Mendula új termékcsaládja, az ötféle Wine Nuts magkeverék szuper finom és egészséges nassolnivaló borok mellé.
Kizárólag gondosan válogatott minőségi magok, aszalványok és csokoládé kerültek az öt bortípushoz passzoló, Piskor Fanni szőlész-borász mérnök, okleveles borszakértő segítségével megalkotott WINE NUTS magkeverékek dobozaiba. Fehérborokhoz, rozékhoz és vörösborokhoz is megtalálhatod a kedvencedet. Keresd ki a bor alapanyagául szolgáló szőlőfajták közül azt, amelyiket garantáltan feldob majd a hozzá illő magok kavalkádja!
MAGKEVERÉK ÜDE, GYÜMÖLCSÖS FEHÉRBOROKHOZ
A mangó és a sárgabarack savassága kiemeli, a pörkölt pisztácia, a kesudió, a blans pörkölt mandula és a pekándió olajossága pedig remekül felturbózza az üde, fiatal borokra jellemző, ropogós gyümölcsösséget és élénk savakat. A pörkölés adta ropogósság tökéletes harmóniát fog alkotni ezekkel a szinte harapható borokkal.
Milyen borhoz válaszd? Irsai Olivér, sauvignon blanc, sárgamuskotály, rajnai rizling
MAGKEVERÉK ÉRLELT, TESTESEBB FEHÉRBOROKHOZ
A mixben megtalálható barack és mazsola kiemeli az érettebb fehérborok trópusi gyümölcsös, olykor töppedt szőlős aromáit, míg a sós karamellás fehércsoki a különleges szőlőskertek adta ásványosságra rezonál. A pörkölt mandula, törökmogyoró, kesudió, és pekándió, valamint a kókusz tipikus ízjegyei a hordóban érlelt fehérborok aromáival harmonizálnak, akárcsak az a krémesség, ami a fehércsokinak köszönhetően áthatja a magkeveréket.
Milyen borhoz válaszd? chardonnay, furmint, olaszrizling, Egri Csillag cuvée
MAGKEVERÉK KÖNNYED ROZÉ BOROKHOZ
Egy rozé bor mindig maga a megtestesült piros bogyós gyümölcsbomba, akárcsak a mi mixünk a maga vörösáfonya-meggy-cseresznye válogatásával. Mindezt felturbóztuk különleges ruby csokival, amely színben tökéletesen harmonizál a rozé borokkal, miközben lágyságával kiegészíti azok frissességét.
Milyen borhoz válaszd? cabernet sauvignon, kékfrankos, merlot, pinot noir fajtákból készült rozék
MAGKEVERÉK FIATAL, GYÜMÖLCSÖS VÖRÖSBOROKHOZ
A fiatal vörösborok illatában-ízében fellelhető összes gyümölcsöt beleválogattuk ebbe a mixbe. Legyen szó a pinot noir vörösáfonyájáról, a kadarka cseresznyéjéről, a kékfrankos málnájáról vagy a portugieser meggyéről, itt mindent megtalálsz. Az egészet megfűszereztük még magvakkal, végül pedig leöntöttük különleges ruby csokival, mely igazán selymessé, kedvessé varázsolja a bor virgonc savait.
Milyen borhoz válaszd? kadarka, kékfrankos, pinot noir, portugieser
MAGKEVERÉK ÉRLELT, TESTES VÖRÖSBOROKHOZ
A natúr pekándió, a pörkölt törökmogyoró és blans mandula kavalkádja, valamint a kókusz együtt a bor hordós érlelésből származó hasonló aromáival adja az akkordokat, míg a mixnek a meggy, cseresznye, málna és eper kvartettje a testes vörösborok „halkabb” gyümölcsös szólamaival összeállva alkotja a dallamot. A műalkotás a mindent összefogó, selymes textúrájú, simulékony étcsokoládéval teljesedik ki, amit drazsé formában rejtettünk a dobozba.
A Mendula 2016-ban jött létre, családi vállalkozásként. Dr. Tóth Melinda és férje, Lukács Miklós hosszú évek kísérletezései után a nulláról alakították ki a termékkínálatot. Melinda jogászból lett Mendula-termékfejlesztő, Miklós pedig közgazdász végzettségét kamatoztatta a vállalkozás üzleti terveinek kialakításában.
A Mendula alapkoncepciója a tortakészítés- és kiszállítás volt, ill. hosszabb távon csomagolt édes és sós kekszek értékesítése. Az évek alatt azonban a fogyasztói igények változása miatt a termékkínálat teljesen lecserélődött: a Mendula termékek fő alapanyagai az aszalt gyümölcsök és az olajos magvak lettek. Sorban érkeztek a termékeik: a magvajak és magkrémek, a magmixek, a Hungarocool versenyen 2020-ban a 10 legjobb közé bejutott, és azóta is az Interspar polcain kapható granolák, a nyers szeletek, és most már a borok kísérőjeként alternatívát kínáló bormixek is.
Az alapelvük a kezdetektől az, hogy semmi olyat nem raknak a termékeikbe, amit a saját gyerekeiknek nem adnának. "Amikor a mogyorókrémet fejlesztettük, eszünkbe se jutott, hogy némi pálmaolajjal dúsítsuk (=olcsósítsuk), vagy hogy cukorral toljuk tele. Nem, mi olyan mogyorókrémet szerettünk volna csinálni, ami tényleg MOGYORÓkrém, nem cukorkrém vagy pálmaolajkrém. MÁST, JOBBAT akartunk csinálni, mint ami a piacon kapható. És ugyanez vezérelt minket a többi termékünknél is." - ismerteti Melinda a fő vezérelvüket.
Minden az alapanyagnál kezdődik
Számukra sosem volt kérdés, hogy a termékek minősége az alapanyagok minőségén múlik. Egy magkeveréknél az a legfontosabb, hogy a magok ne legyenek avas ízűek vagy túlpörköltek, keserűek, küllemre is szép, egész szemekből álljon a termék, a gyümölcsök pedig jó minőségű, és kevesebb cukrot tartalmazó aszalt gyümölcsök legyenek. Melindáék sokáig keresték a megfelelő beszállítókat, akik stabil, egyenletes minőségben tudják biztosítani azokat az alapanyagokat, amelyek megfelelnek az általuk felállított magas minőségbeli követelményeknek.
További információk a borokhoz kínált magkeverékekről és webshop: www.nutsandwine.com