Hogyan tároljuk palackban a bort?Kinyissuk vagy várjunk? Ha eltesszük, meddig és hogyan? Ezekre a kérdésekre érkeznek most válaszok, hogy a bor tényleg olyan nagy élmény legyen, ahogy azt a borász megálmodta.
Így menedzseld a saját borgyűjteményedet!Hogyan kell jól berendezni egy házi borospincét vagy borhűtőt? Adunk van pár tippet a borok megfelelő tárolására és arra is, hogy úgy rendszerezd a gyűjteményed, hogy mindig megtaláld benne, amit keresel.
Hogyan óvjuk meg a felbontott borunkat akár hetekig?Egyszerű de szokatlan házi módszerek, amivel jelentősen meghosszabbíthatod a megmaradt bor élettartamát. Főszerepben a fridzsider, de nem egészen úgy, ahogy gondolod.
Összehasonlították a csavarzár és a parafadugó karbonlábnyomát, az eredmény zavarbaejtőEgy új kutatás meglepő eredményt hozott. A környzettudatos fogyasztók készüljenek fel!
10 dolog, amit tudnod kell(ene) a borrólMilyen bort válasszak az esti vacsorához? Hogyan tároljam? Hogyan nyissam ki a boros üveget? Mikor igyak egyáltalán bort? Ha a következő 10 dolgot elolvasod a borról, akkor sokkal magabiztosabban nyúlhatsz a poharad után!
8 dolog, amit soha nem tenne meg egy igazi borfanatikusEgy igazi borfanatikus mereng, elemzi, ízleli és figyeli a bor változását a pohárban. Türelmesen vár, amíg az ital megmutatja leszebb arcát, akkor pedig hosszú időn át élvez ki minden pillanatot. És vannak olyan dolgok is, amelyeket soha nem tenne meg a borral.
Mit tegyünk, ha nem ürült ki a borospalack?Mondják, ha nem tudsz meginni egy üveg bort, inkább ki se nyisd! Ebben sok igazság van, de azért néha előfordul. Van az úgy, hogy már csak a szemünk kívánja. Mit tegyünk, ha valamilyen megmagyarázhatatlan külső behatás okán bor marad a palackban?
Így neveld a Champagne-odat!Állítva, vagy fektetve érdemes tárolni a tradicionális pezsgőket? Michael Edwards, a Decanter magazin borszakírója nem csak erre a kérdésre ad választ, hanem arra is, hogy szerint melyik palacktípus a legjobb.
Mitől függ, hogy meddig tartható el egy bor?Szerkesztőségünk rengeteg olyan levelet kap, amelyekben arról érdeklődnek olvasóink, hogy mennyit érhet az az X vagy Y éves bor, amely otthon áll a vitrinben. Rossz hírünk van: semennyit.