13+1 szempont a tudatos borvásárláshoz és a borivás élvezetéhezRendszeresen szemlélem a különböző áruházak borkínálatát, melyből jelentős részt tesznek ki a belépő szintű palackos borok. Ezekre a jellemzően 600 és 1200 forint közötti fehér-, rozé-, valamint 800 és 1600 forint közötti vörösborokra meghatározó kereslet van. Ezt a kategóriát vélhetően nagyrészt olyanok vásárolják, akik megfelelő tudás, tapasztalat vagy környezeti hatás híján nem tudják, hogy mit adhat számukra egy még elérhető árú, de nagyobb odafigyeléssel készült, minőségibb bor, valamint mi szükséges ahhoz, hogy ezt a különbséget valóban ki tudják élvezni. Ha magadra ismertél, íme 13+1 szempont a szintlépéshez!
Hogyan tároljuk palackban a bort?Kinyissuk vagy várjunk? Ha eltesszük, meddig és hogyan? Ezekre a kérdésekre érkeznek most válaszok, hogy a bor tényleg olyan nagy élmény legyen, ahogy azt a borász megálmodta.
Így menedzseld a saját borgyűjteményedet!Hogyan kell jól berendezni egy házi borospincét vagy borhűtőt? Adunk van pár tippet a borok megfelelő tárolására és arra is, hogy úgy rendszerezd a gyűjteményed, hogy mindig megtaláld benne, amit keresel.
Hogyan óvjuk meg a felbontott borunkat akár hetekig?Egyszerű de szokatlan házi módszerek, amivel jelentősen meghosszabbíthatod a megmaradt bor élettartamát. Főszerepben a fridzsider, de nem egészen úgy, ahogy gondolod.
Összehasonlították a csavarzár és a parafadugó karbonlábnyomát, az eredmény zavarbaejtőEgy új kutatás meglepő eredményt hozott. A környzettudatos fogyasztók készüljenek fel!
10 dolog, amit tudnod kell(ene) a borrólMilyen bort válasszak az esti vacsorához? Hogyan tároljam? Hogyan nyissam ki a boros üveget? Mikor igyak egyáltalán bort? Ha a következő 10 dolgot elolvasod a borról, akkor sokkal magabiztosabban nyúlhatsz a poharad után!
8 dolog, amit soha nem tenne meg egy igazi borfanatikusEgy igazi borfanatikus mereng, elemzi, ízleli és figyeli a bor változását a pohárban. Türelmesen vár, amíg az ital megmutatja leszebb arcát, akkor pedig hosszú időn át élvez ki minden pillanatot. És vannak olyan dolgok is, amelyeket soha nem tenne meg a borral.
Mit tegyünk, ha nem ürült ki a borospalack?Mondják, ha nem tudsz meginni egy üveg bort, inkább ki se nyisd! Ebben sok igazság van, de azért néha előfordul. Van az úgy, hogy már csak a szemünk kívánja. Mit tegyünk, ha valamilyen megmagyarázhatatlan külső behatás okán bor marad a palackban?
Így neveld a Champagne-odat!Állítva, vagy fektetve érdemes tárolni a tradicionális pezsgőket? Michael Edwards, a Decanter magazin borszakírója nem csak erre a kérdésre ad választ, hanem arra is, hogy szerint melyik palacktípus a legjobb.