Nehéz idők járnak a libákra, hiszen gasztronómiai rekordkísérletre készülnek a hétvégi Libamáj Fesztiválon. Vasárnap egy óra alatt húsz libamájas ételt próbál meg elkészíteni Buday Péter mesterszakács az Erzsébet téren felállított látványkonyhában.
A sztárséf vasárnap 2-kor kezdi meg a rekordkísérletet, háromkor pedig az elkészült libamájas ínyencségeket a vendégekkel kóstoltatja meg. A rekordkísérletem Buday Péter egy meglepetés menüvel készül.
Egész hétvégén különlegességeket kóstolhatnak a résztvevők az Erzsébet téren. A kilátogatók megkóstolhatják a libatepertős csokoládé felfújtat, a langyos libamáj salátát áfonyával, tokaji balzsamos vinegrettel és a Vaníliás kacsamellet, levendula-vajas szőlőt nudlival.
Három napon át tanulhatják a háziasszonyok és az érdeklődők a liba és kacsaételek elkészítésének titkait most hétvégén a Libamáj Fesztiválon, a budapesti Erzsébet téren. Ebben három napig a vendégek segítségére lesz a színpadon az Almárium bisztró séfjei, aki számos liba- kacsainyencséget készít el és válaszol a látogatók kérdéseire is.