2006. október 6. - november 18.
Budapest, Hilton Budapest Szálloda
Az évről évre megrendezésre kerül Szüreti fesztiválunk - mely már több, mint 10 éve közismert - idén rengeteg újdonságot kínál!
Ezt Önnek is látnia és kóstolnia kell!
A fesztivál ideje alatt a következő egri borászok mutatkoznak be:
Október 6-tól Demeter Csaba
Október 13-tól Juhász Attila
Október 20-tól Bolyki János
Október 27-tól Csutorás Ferenc
November 3-tól Vincze Béla
Péntektől csütörtökig a Dominican étteremben extra menükínálat, egyeztetve a heti aktuális borkínálattal. Főszakácsunk által összeállított speciális szüreti ételek harmonizálnak a kitűnő egri borokkal.
A négyfogásos menü ára négy pohár borral 9900 Ft személyenként!
Természetesen a szombat vasárnapi Büfé ebéd kínálatát is szüreti finomságokkal bővítjük.
A Büfé ebéd ára 5900 Ft személyenként korlátlan pezsgő és narancs juice fogyasztással.
A Lobby bárban 6 héten keresztül kóstolgathatja a finom egri borokat, és más szőlőből készült étel- és italkülönlegességeket .
Szombattól csütörtökig a Hallban 16-22 óráig "Poharazó" (borválaszték, must, pogácsa).
Mindezek után november 10-én In Vino Veritas - 2006-os Új Borok bemutatása!
Ezt követően, egy héten keresztül Szent Márton napi kínálat a Dominican étteremben, amikor a régi magyar tradíciókra emlékezve libahúsból és libamájból készült fogásokat kínálunk.
2006. október 6. - november 18. Péntektől csütörtökig a Dominican étteremben extra menükínálat, egyeztetve a heti aktuális borkínálattal. Főszakácsunk által összeállított speciális szüreti ételek harmonizálnak a kitűnő egri borokkal.
A négyfogásos menü ára négy pohár borral 9900 Ft személyenként!
Demeter Pincészet - Október 6 – 12.
Eger Csillaga 2005
Szárnyas bonbon cikóriával, gyümölcsfilével, fűszeres ostyával
Rosé 2005
Papardelle tejszínes zöldséges tengeri gyümölcsraguval
Bikavér 2002
Érlelt hátszínszelet fűszeres vajjal, borsmártással, burgonyás rétessel,
hagymacsipsszel
XY 2002
Rigó Jancsi szedermártással
Juhász Pincészet – Október 13 – 19.
Olaszrizling 2003
Lazactatár saláta ikebanával, ikramártással
Bikavér 2002
Fűszernövényes gombás marharagu bikavérrel párolva
Cabernet Sauvignon 2003
Szarvas bélszín roséra sütve sauvignon mártással, erdei gombás gyümölcsraguval, zöldség lasagnaval
Paptag 2003
Mákkrémes palacsinta áfonyaraguval
Bolyki Pincészet – Október 20 – 26.
Sauvignon Blanc 2005
Füstölt, pácolt haltrilógia kerti salátával dióolajos vinaigrette mártással
Kékfrankos 2005
Kacsamell ánizsos szójában pácolva, kemencében sütve, meggyraguval, zelleres juhtúrós lepénnyel
Bikavér 2003
Bélszínszelet vaddisznóbordával aszalt szilvaraguval, mandulás burgonyafánkkal, tökpürével
Hárslevelű késői szüret 2005 félszáraz
Juhtúrós lepény fahéj mártással
Csutorás Pincészet – Október 27 – November 2.
Délid 2005
Avokádós jércesaláta bazsalikomos dresszinggel
Vinum Rubrum 2004
Bélszínszelet grillen sütve borjúmirigyes kakastaréjos vörösboros ribizlis raguval
Bikavér 2002
Szarvashátszín roséra sütve, libamájas bikavérmártással, fügekompóttal és erdei gombás rakottburgonyával
Nagyapa Bora 2003
Csokoládé alagút csoki kéregben aszalt szilva raguval
Vincze Béla – November 3 – 18.
Merlot Rosé 2005
Ropogós salátalevelek kagylóval, rákhússal, szárított paradicsommal, gyömbéres szójás öntettel
Bikavér 2002 Birtok
Rozmaringos báránybordák mandulás zellerpürével, zöldség mille-feuille-el, fokhagymás juice-szal
Cabernet Sauvignon 2002 Birtok
Őzgerincfilé vargányagomba koronával, almás burgonyalepénnyel, Cabernet emulzióval
Pinot Noir 2003 Arcanum
Ánizsos csokoládéhab csokikéregben, rumos meggyraguval