Szeptember 26-29. között a Hungexpo területén zajlik a 79 Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. Idén a kiállítók között találjuk a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) boros szekcióját is, akik finom borokkal és izgalmas előadásokkal várják a vendégeket az A pavilon 108a standján. Képes helyszíni kedvcsináló következik.
Orodán György sommelier állja az érdeklődők rohamát, tölti és meséli a magyar borokat. A kóstolható tételek mind az Országos Borverseny (OBV) díjazottjai közül kerültek ki.
A segítők is bőszen töltögetnek minden érdeklődőnek, természetesen a fiatalkorúakat kivéve.
A 3D-s fotófal előtt viszont ők is kedvükre fotózkodhatnak.
A képet aztán papírra kinyomtatva rögtön haza is vihetik magukkal. Nagy sikere van a fotófalnak, nemcsak a fiatalok körében.
Meglátogatta a standot egy kínai hölgy is, aki magyar borok kínai exportjával foglalkozik. Elmondása szerint az általuk exportált magyar borok 80 százaléka vörösbor, a maradék 20 százalék pedig édes, mindenek előtt tokaji.
Minden nap 11 és 14 órától 20 perces, 3 boros kóstolót tartanak a meghívott sommelier vezetésével. A kóstolt borok kapcsán Orodán György mesélt többek között borvidékekről, szőlőfajtákról, klimatikus és talajviszonyokról,
aszúról,
bikavérről és a
Villányi Franc-ról is.
Még a köveket is megtapogathatta, aki akarta. A pultot teljesen körbeülte a hallgatóság, sokaknak már csak állóhely jutott egy sorral hátrébb.
Az előadás után tovább lehetett beszélgetni a sommelier-vel, Orodán György derekasan felelt minden kérdésre, pedig akadt belőle bőven.
A stand többi munkatársa pedig a visszakóstolókat biztosította.
Aki teheti, látogasson el vasárnapig az OMÉK-ra, keresse fel az MTÜ standját (A pavilon, 108a), garantáltan gazdagabb lesz egy (két, három...) élménnyel.