A Kékfrankos MOST! egy egész hónapig tartó, a kékfrankos szőlőfajtát a középpontjába állító programsorozat, amelynek a legtöbb kékfrankost felvonultató kóstolója ma van a Sofitel Budapestben.
Ez a szőlőfajta - hogyha csak a kékszőlőket nézzük - a legelterjedtebb hazánkban. Kedvelt rozé- és silleralapanyag, vörösborként pedig készíthető belőle mindennapi fogyasztásra szánt könnyű, gyümölcsös bor, vagy tartalmas, a terroirjegyeket átadni képes prémium tétel. Ezt a sokszínűséget tapasztalhatják meg a Kékfrankos MOST Nagy Kékfrankos Kóstoló vendégei.
Aki mélyebben szeretne megismerkedni azzal, mit tud a kékfrankos, meghallgathatja a mátrai Tőkések borászkör tagjainak előadását, Dr. Tar Ferenc a burgenlandi Krutzler borászat borairól szóló mesterkurzusát, vagy részt vehet a Junibor tagjainak vezetett kékfrankos kóstolóján.
A sétáló kóstoló egészen este 10 óráig tart, szóval garantált, hogy a végére mindenki bágyadt/elégedett mosollyal tér majd nyugovóra, megerősítve abban a hitében, hogy a kékfrankos az egyik legkirályabb szőlőfajta.
Ez pedig egy bónusz fotó, amin egy rajz látható, amit az egyik tavalyi mesterkurzuson készített a vörösborok által ihletett ismeretlen művész. Ha lenne festékszórónk, már rég felnyomtuk volna valamelyik falra a Filatorigátnál, yo!