2007-ben indították el a Nutella-napot, 2015 óta már a gyártó hivatalos támogatása mellett ünneplik világszerte a mogyorókrémek koronázatlan királyát. Most megmutatjuk, milyen jól együtt mutat borral is.
Címlapfotó: 5starcookies.com
Eszközigény
habverő
keverőtál
közepes méretű tál
5 sütőforma
Fotó: buy1234.com
Hozzávalók
1 csésze főzőtejszín
1 dl testesebb vörösbor (pl. cabernet sauvignon)
100g étcsokoládé
1/4 bögre Nutella
3 tojássárgája
1,5 evőkanál cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra
Aprítsd fel az étcsokoládét
Öntsd a közepes méretű tálba a főzőtejszínt és a vörösbort
Hevítsd őket forráspont közelébe, majd add hozzájuk a felaprított étcsokoládét
Addig kavard, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad és el nem keveredik
Add hozzá a Nutellát és a habverővel mixeld össze az egészet, majd tedd félre
A keverőtálban verd fel a 3 tojássárgáját a hozzáadott cukorral (mintegy 3 percig)
A habverővel történő keverés mellett lassan adagold hozzá az előbb elkészített csokoládés masszát a tojásokhoz
A végén add hozzá a vaníliakivonatot is és az egészet még egyszer keverd el simára
A kapott masszát egyenlően oszd el az 5 sütőformába
Helyezd az öt formát egy vízzel feltöltött mély serpenyőbe, a víz a formák feléig érjen
Süsd 30 percig 180 fokon
Hagyd kihülni és kend a tetejére a bevonót (főzőtejszínt 3 percig habverővel magas fokozaton keverd fel majd adj hozzá Nutellát) és kész is vagy