2019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma az 30. van soron.
Fotó: Szmodits Balázs
Hímesudvar Pincészet, Tokaji Aszú 2013
A pince 2013-as aszúi közül ez az újabb kibocsátású, amely több zéta aszúszem feldolgozásával készült, és nagyobb beltartalom (illetve 186g/l cukor) mellett magasabb egyensúlyt mutat. A gazdag korty narancsos, sültalmás, erősen botritiszes, selymes textúrával, kissé emelkedett illóval, mégis jól definiált ízekkel, lecsengésében vargányagombás palackbukéval.
A Winelovers 100 magazin borleírásait készítette: Hegyi Gábor és Ripka Gergely.