2019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma az 36. van soron.
Fotó: Szmodits Balázs
Mészáros Borház, Bodzási Kékfrankos 2015
Déli kitettségű dűlőről válogatott alapanyag, de az illatban feltűnő édes, likőrös jelleg és főtt feketebogyósok megtévesztőek, szájban ugyanis nincs nyoma túlérettségnek. Élettel teli, lendületes bor, a szedres-szilvás alapíz mellett még ribizli és málna is detektálható, mentolos, grafitos háttérrel. Savai és tanninjai jól iskolázottak, fogyasztásra ösztönző, nem nehézkes kékfrankos.
A Winelovers 100 magazin borleírásait készítette: Hegyi Gábor és Ripka Gergely.