Csillogó, aranysárga színű, nemes, kifinomult, erőteljes és harmonikus bor. Illatjegyeiben a mazsola, sárgabarack, majd a friss széna fedezhető fel. Érett, telt savait a tokaji fajtáknak és a vulkanikus talajnak köszönheti.
Cukortartalom: 172 g/l
A pincészetet Matyisák Gábor és felesége, Vízkeleti Anikó alapították 2010-ben. Céljuk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.
Amellett, hogy nagy odafigyeléssel és a hagyományok tiszteletben tartásával készítik aszúinkat, eszenciáinkat, szamorodninkat, száraz boraiknál már a modern személet a jellemző.
Boraik kézműves jellegét tovább erősíti, hogy a borok készítésénél saját kádárüzemükből származó szerednyei hordókat használnak, így még inkább egyedi, s jól felismerhető stílust tudnak kialakítani. Mintegy másfél hektáron, Hegyalja két kiváló termőhelyén, a tarcali Előhegy- és a tokaji Dessewfy-dűlőben találhatóak ültetvényeik. Céljuk olyan tokaji borok készítése – legyen az száraz vagy édes -, amelyek megmutatják hagyományainkat, s egyben egyedi ízeket, stílust hordoznak.