Szabadsááág - Nem akar szerepelni a Michelin-étteremkalauzban egy belga séf, aki azt reméli, nagyobb szabadsága lesz a főzésben, ha a jövőben nem lesz benne a rangos kiadványban.
Fredrick Dhooghe, a 't Huis van Lede nevű egycsillagos flandriai étterem séfje a Het Laatste Nieuws című lapnak azt is jelezte, hogy a rivális Gault & Millau nevű kalauzban sem akarja viszontlátni étterme vagy saját nevét. Utóbbi kiadvány legújabb kötetében a lehetséges 20-ból 15 pontot kapott a Gent és Lille között fekvő Wannegem-Ledében működő étterme.
A szakács kijelentette, hogy döntése megmásíthatatlan, és mindkét kalauzt értesítette róla.
"Szeretnék szabad lenni a konyhámban. Felszolgálni például egy sült csirkét, anélkül, hogy azt mondanák nekem, ez a fogás nem méltó egy csillagos étteremhez" - fogalmazott Fredrick Dhooghe a lapnak.
A magát régi vágású szakácsként jellemző séf elutasítja a gondolatot, hogy látványos konyhát kelljen vinnie az olyan vendégek miatt, akik vakon követik a kalauzok ajánlásait.