Demeter Klaudiát, a Demeter Chocolate marketing és sales menedzserét kérdeztük
Hogyan inspirálódtok, miként születik meg a Demeter csokik egyedi ízvilága?
Egyrészt folyamatosan képezzük magunkat, oktatóvideókkal, és személyes képzéseken is. Emellett gyakran inspirálódunk más iparágak trendjeiből. Egy időben például a cukrászdákban tombolt a sajttorta őrület, és mi ennek kapcsán piacra dobtuk a sajttortás bonbonunkat, amelynek óriási sikere volt. De olyan is volt, hogy a törzsvásárlóink nyaggattak minket egy sós pisztáciás csokoládé elkészítésével, és mi meg is alkottuk nekik.
A csoki és csoki közti különbséget lehet érezni? Ezt is gyakorolni kell, mint a borkóstolást?
Csoki és csoki között óriási különbségek vannak, de ahhoz hogy érezzük a nüansznyi különbségeket, sokat kell kóstolni. Nekünk magyaroknak a belga csoki selymes, krémes karaktere a kedvencünk, és mi igyekszünk az itteni emberek szája íze szerint megalkotni az édességeket. Úgy gondoljuk, hogy nem kell minden nap Demeter csokit enni, de ha azt eszel, az egy varázslatos pillanat legyen az életedben.