Hűsítő nyári borleves

Borászportál
2012. július 06., 14:46


Recept - Mit főzzünk kánikulában? Pálinkát, érkezne az elcsépelt válasz. Mi azonban egy egyszerű, délutáni uzsonna időbe beillő hűsítő ételt ajánlunk olvasóink figyelmébe. Figyelem, hárslevelű legyen kéznél!
Hűsítő nyári borleves
 
Hozzávalók
4 dl fehér bor, lehetőleg hárslevelű, 3-4 tojássárgája, 7 dkg cukor, őrölt fahéj, szegfűszeg, citromhéj, 1 evőkanál mazsola
Elkészítés
A borból pár kanálnyit félreteszünk. A többit 1 dl vízzel feltesszük főni a fűszerekkel és a mazsolával. Egy edényben habverővel vagy robotgéppel kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, hozzáöntjük a félretett hideg bort, Ha a bor felforrt, óvatosan hozzáöntjük a kikevert tojássárgáját és folytonos keverés mellett forrpontig hevítjük. Hidegen kis tálkákban/csészékben tálaljuk. Mivel nem terheli meg a gyomrot, így nagyszerű nyári hűsítő lehet.
 
Winelovers borok az olvasás mellé