Ez világrekord, mivel ilyen rövid idő alatt még senki nem készített ennyi libás ételt. A sztárchéf vasárnap 2-kor kezdte el a rekordkísérletet, háromkor pedig már az elkészült libamájas ínyencségeket a vendégekkel kóstoltatta meg.
Közel 15 ezren látogatták meg a háromnapos Libamáj Fesztivált, amelyet idán második alkalommal a budapesti Erzsébet téren tartottak. Nem csak gasztronómiai, hanem látogatói rekord is született: az idei Libamáj Fesztiválon volt a legtöbb látogató, a fesztivál 6 éves történetében, összesen 14.200-an kóstolták meg a magyar hungarikumot. Rekordnak számított a libamáj fogyása is: 3 nap alatt 2500 kg libamáj fogyott el.
Egész hétvégén libamáj és liba különlegességeket kóstolhattunk az Erzsébet téren. A kilátogatók megízlelhették a libatepertős csokoládé felfújtat, a langyos libamáj salátát áfonyával, tokaji balzsamos vinegrettel és a Vaníliás kacsamellet, levendula-vajas szőlőt nudlival. Három napon át tanulhatták a háziasszonyok és az érdeklődők a liba és kacsaételek elkészítésének titkait hétvégén a Libamáj Fesztiválon, a budapesti Erzsébet téren. Ebben három napig a vendégek segítségére voltak a színpadon az Almárium bisztró séfjei, akik számos liba- kacsainyencséget készítettek el.
„Az eddigi legsikeresebb Libamáj Fesztivált rendeztük most az Erzsébet téren. A rekordok fesztiválja volt ez, a legtöbb látogató jött el, a legtöbb libamáj fogyott és egy óra alatt a legtöbb libás étel készült el. Nagyon jó helyet sikerült találni a Libamáj Fesztiválnak az Erzsébet téren és kiváló volt az együttműködés a Sziget Eye órisákerékkel is. Ez volt a 13. gasztrofeszesztiválunk, a következő pedig a Magyar Ízek Vására lesz decemberben” – mondta el Pap Krisztián, a Magyar Ízek Alapítvány alapítója, a fesztivál főszervezője.