Töltött ponty és a város legjobb szendvicse a Zsidó Nyári Fesztiválon

Borászportál
2014. július 28., 13:29


A Zsidó Nyári Fesztivál nyitó gasztronómiai eseményeként a Danubius Hotel Gellértbe várják a zsidó muzsika és gasztronómia kedvelőit augusztus 30-án. Az immár hagyományos Klezmer Est idei kínálata Székhelyi József és Gerendás Péter közös műsora mellett mizrahi és szefárd muzsika, illetve töltött ponty haltejes macesszel.
Töltött ponty és a város legjobb szendvicse a Zsidó Nyári Fesztiválon
 
A tavalyihoz hasonlóan idén is a Gellért adja a Zsidó Nyári Fesztivál gasztro-kulturális nyitóeseményét. A kulturális produkciók közt lesz Székhelyi József és Gerendás Péter közös előadása. Az azonos tőről fakadó művészeti ágak különleges találkozása után tisztán a zenéé a szerep: a Tzomet Band "Makótól Jeruzsálemig" című műsorában "mizrahi" (közel-keleti, jemeni),"szefárd" (spanyol zsidó), valamint délszláv zenei örökséget, dalokat dolgoz fel, modern groove-okkal és effektekkel ötvözve az egzotikus dallamokat. A pazar kulturális paletta remek gasztronómiai kínálattal társul ezúttal is a Gellértben. A műsor előtti „kóstolót” a belvárosban nemrégen nyílt Dafke Deli konyhája adja, melynek nem titkolt célja, hogy a zsidó ízekkel és jegyekkel operáló kínálatukban a város legjobb húsos szendvicsét megalkossák.
 
Este ültetett vacsora várja a vendégeket Héjja László, a Gellért vezető séfjének menüjével, melynek fogásait az autentikus zsidó konyha alapanyagaiból fogalmazta újra s ehhez társulnak a Disznókő Szőlőbirtok nedűi, melynek borsorában kóser borok is szerepelnek. A menüben - egyebek mellett - lesz hideg töltött ponty haltejes macesszel, ropogós libamell szilvás gerslivel és természetesen flódni, ez alkalommal egy kicsit másképp, fahéjas angol krémmel.
Winelovers borok az olvasás mellé