Újabb lépést tett a minőség javítása érdekében a Garamvári Szőlőbirtok és Pincészet. A Vincent tradicionális pezsgő család készítése során új berendezéssel dolgoznak.
2014 októberében a Garamvári Szőlőbirtok Vincent pezsgős pincéjében megújultak a pezsgő seprőtelenítésre (degorzsálásra) használt berendezések.
Az új gépek automatikusan a következő műveleteket végzik:
a fagyasztott pezsgő kilövetése kétfejes megoldással
a tisztított pezsgős palack expedíciós likőrözése három lépésben, mely szerint a leszívás, likőr adagolás és szintre töltés történik.
Az ezt követő lépés az automatizált dugaszolás és drótkosár applikálása a palackon, végül a harmadik berendezés a likőrözött pezsgő egalizálását végzi.
A gépsor kapacitása is növekedett, jelenleg 1800 palack óránkénti seprőtelenítését végzi. A teljesen zárt rendszerű technológia minimalizálhatja a seprőtelenítésnél keletkező szén-dioxid veszteséget, és egyúttal jelentős mértékben csökkenti a kilövelléssel járó pezsgő-kihabzást.