A 14.30-ra a Gesztenyés Kertbe érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, valamint beszámol az április végén megrendezett
Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók a helyszínen.
A Mustrán idén a rosékhoz egyenrangú partnerként csatlakoznak a gyöngyöző, habzó, pezsgő borok. A még nagyobb szakmai elmélyülésre vágyók beiratkozhatnak a
Törley Pezsgő Egyetem különleges és legfőképpen különleges tételek kóstolására alkalmat adó előadására is.
Az előadás keretében bemutatásra kerül 8 féle pezsgő, 1 alapbor és 1 must:
- Egy Prosecco Olaszországból - tényleg mi is az a Prosecco?
- Törley Gála Sec, egy tartályos erjesztésű friss pezsgő
- Friss must kóstolója, együtt a belőle készülő Törley Fortuna pezsgővel
- Forgalomban nem kapható koronazáras magnum (1,5 literes) élesztős nyerspezsgő
- Hungaria Zenit, a Hungária Pezsgők legújabb, most debütáló pezsgője
- A tradicionális pezsgő alapbora, azaz minden titok alapja
- Törley Chardonnay Brut 2011, évjáratos pezsgő,
- François Brut Nature nyerspezsgő 2010, évjáratos pezsgő csak ínyenceknek
- François Président Rosé Brut 2010, évjáratos pezsgő, Louis François pezsgőmester emlékének tisztelegve
Az előadást minden titkok tudói, vagyis a Törley Pezsgőpincészet pezsgőmesterei és főborásza tartják: Kemendy László, Koczuba Róbert és Romsics László.
Jegyárak:
Kombinált jegy a Rosé és Pezsgő Mustrára valamint a Pezsgő Egyetemre elővételben május 7-ig 4700.- Ft / fő
Kombinált jegy a Rosé és Pezsgő Mustrára valamint a Pezsgő Egyetemre a helyszínen: 6000.- Ft / fő
Jegyek a Rosé és Pezsgő Mustrára elővételben és a helyszínen: 3500.- Ft / fő
A jegyek egyszeri be és kilépésre érvényesek.
A Mustrán csak logózott, visszaváltható kristály kóstolópohárral lehet kóstolni, melynek letéti díja 800.- Ft.
Időpont: 2014. május 10. szombat, 17.00-19.00 óráig
Helyszín: Novotel- Kongresszusi Központ, Bartók terem (A Mustra nyitvatartása: 2014. május 10. szombat, 14.00-20.00 óráig)