Pezsgőajánló - Hazánkban az éves pezsgőmennyiség több mint fele decemberben fogy el. Nem csoda, hisz' mi magyarok a pezsgőt még mindig elsősorban az ünnepek italának tartjuk, amit évközben legfeljebb születésnapok, évfordulók és hasonló események alkalmával fogyasztunk. Szilveszterkor pedig alig akad olyan háztartás, ahol legalább egy üveg habzó finomság ne pukkanna. Jelen ajánlónkban a zalai Cezar Pincészet termékeit mutatjuk be.
Cezar Pincészet
A Cezar Pincészet válogatott minőségű területekkel rendelkezik a kis-balatoni régióban; borászati központjuk is itt, Nagyrádán található. Jelenleg 100 hektár kiváló minőségű szőlővel rendelkeznek. A fehérbor előállítása volt jellemző korábban erre a vidékre. Talaj és időjárás-vizsgálatok után a tulajdonos, Stefan Császár úgy döntött, hogy belevág a vörösborkészítésbe is. Saját bevallása szerint az emberek őrültnek tartották, mikor belevágott ebbe a kockázatos vállalkozásba, de az évek során bebizonyították, hogy a szőlőben és a borászatban folytatott aprólékos munkával első osztályú bort hozhat ez a vidék, a vörös és a fehér fajtában egyaránt.
Luis Fuentes chilei születésű borászuk segítségével megmutatták, hogy Magyarország valóban képes érdekes és versenyképes borokat készíteni a világpiac számára a Zalai Borvidékről.
A Cezar Pincészet köpontja Nagyradán
Elismerve a történelmet és a klasszikus magyar szőlő büszkeségeit, lassan bevezették a nemzetközi szőlőfajtákat a szőlészetbe. A termelésükben jellemző ma a fehérek közül a Rizlingszilváni, a Zöld Veltelíni, a Nektár, a Chardonnay, a Sauvignon Blanc, a vörösek közül pedig a Kékfrankos, a Zweigelt, a Cabernet Sauvignon, a Merlot, a Pinot Noir, a Malbec és a a Syrah.
A bor és pezsgőalap előállítása a legmodernebb technológiákon alapul. A légnyomástól kezdve a hőmérsékletig minden szabályozva van az acéltartályokban, ezzel is elősegítve a megfelelő erjedési folyamatokat.
Pezsgőajánló:
Cezar Doux
Édes pezsgőkülönlegesség. A likőrözésből adódó igen gazdag illat és zamat mellet is érvényesül a pezsgő érlelt jellege. Ahhoz, hogy jellege tökéletesen kialakuljon, a likőrözés után is legalább 4-5 hónapig érlelni kell. Dús szénsavtartalma, illat és zamatgazdagsága igazi különlegességgé teszi. Főleg desszertekhez ajánlható. Tovább >>>
Cezar Demi Sec
Mióta a magyar bortörvény megszűntette a félédes pezsgő-kategóriát, azóta az édes és száraz pezsgő között az egyetlen kategória a Demi Sec. E félszáraz-félédes termék inkább gyümölcsösen aromás, mint „cukrosan édes”, így meg megőrződött annak frissessége, üdesége. Íz, – illatkomponenseiben az expedíciós likőr enyhén muskotályos aromái festik alá a sokkomponensű cuveét. Tovább >>>
Fünfkirchen dry
17 éve a Cezar pincészet emblematikus terméke. Elsőként 1991-ben, II. János Pál pécsi látogatásának alkalmából készítették. A Fünfkirchen pezsgőt a Szentatya maga is fogyasztotta, később a Vatikánba is szállítottak belőle. Klasszikus pezsgő házasítás, melyben fajták és évjáratok adják az állandó magas minőséget. Frissítő szénsavasság, zöldesfehér szín, enyhe trópusi íz- és illatjegyekkel, kellemes sav-cukor harmóniával rendelkezik. Tovább >>>
Cezar Rosé Extra Dry
Palackos erjesztésű, 9 hónapig seprőn érlelt Cabernet Sauvignon alapborból készült extra száraz pezsgő, mely méltán lehet „mindenki kedvence”. Fantasztikus harmóniára talált benne a Cabernet gyümölcsössége és fűszeressége, egyszerre gyümölcsös és mégis extra száraz. Elegáns, üde rosé szín, illatában friss eper, málna, légies szénsavasság, finom savkarakter jellemzi. Tovább >>>
Henry Extra Dry
Tökéletes, elegáns megjelenés aranyló színével, gazdag, intenzív gyöngyözésével. Aromavilága rendkívül gazdag, a citrusos, trópusi gyümölcsös, zöldalmás jegyek mellett elegánsan élesztős. A pezsgő alapja 100%-ban Zöld Veltelini. A Henry Extra Dry a „Methode Classique” eljárás szerint palackban erjedt. Az érlelési idő 9 hónap. Tovább >>>
Cezar Brut
Kifogástalan megjelenés, szép szalma-arany szín, elegáns gyöngyözés. E 100% Chardon-nayból készülő Brut tétel az igazi ínyencek itala. Kivételes szárazságához, érett, élesztős aromák társulnak, de jelen van még egy halvány zöldalmás gyümölcsösség is. Közepes testű, hosszú, komplex utóízű, érett pezsgő, melyet a „Methode Classique” eljárás szerint palackban erjesztettek. Az érlelési idő 9 hónap. Tovább >>>
Cezar Natur Brut 1996
Amikor a Cezar Pincészet 1996-ban megvásárolta a mai Magyarország első pezsgőgyárát, annak közel két kilométer hosszú pincerendszerében a boltívek alatt kanyargó folyosóit hordókban és palackokban tárolt pezsgők töltötték meg. Stefan Császár a pincészet tulajdonosa 2010-ben egy hideg februári estén a pincében sétálva penésszel borított érintetlen pezsgősmáglyákat látva elgondolkodott, hogy vajon milyen minőséget és titkot őrizhetnek ezek az 1996 óta érintetlen palackok, melyek pontosan olyan állapotban voltak, ahogy a pince mélyére rejtették őket. Kíváncsiságát egy palack megkóstolásával elégítette ki, és legnagyobb örömére, megelégedve azt tapasztalta, hogy különleges minőséget talált. Ekkor született az ötlet, hogy megossza élményét az ínyencek sokaságával. Tovább >>>