Pinceajánló - Véget ért a nagy reményekre jogosító 2012-es évjárat szürete a Szeleshát Szőlőbirtokon, ami közepesnél alacsonyabb termésátlaggal, de kiemelkedő minőséggel és koncentráltsággal került présházunkba.
Az eddigi szűkös viszonyok között remélhetőleg ez volt az utolsó szőlőfeldolgozási szezon, szeptember utolsó napjaiban ugyanis a Szeleshát elkezdte a régóta tervezett borászati üzeme építését. Az első kapavágást családi körben ünnepelték meg. A fejlesztés szükségességét az eddigi sikerek után elhatározott szőlőtelepítések is indokolták, hiszen 2013 őszén, a szüreti szezonban már 30 hektár termését dolgozzák majd fel a Szeleshát- és Kesztőc-dűlőkből.
A 2008-as telepítések szűztermése hamarosan a boltokba kerül. A Syrah bizonyította, hogy gyümölcsös, vastag, különleges bort terem a déli fekvésű katlanban elterülő, vörös talajon telepített 2ha-os parcellán. Mivel jól érzi magát itt a Cabernet Franc is, így az első két évjárat alapján már biztos, hogy a Merlot mellett a Szeleshát meghatározó fajtája lesz. E két új fajtabor 2011-es évjárata, hamarosan megtalálható lesz a vinotékákban is.
A borok sikerén felbuzdulva, az egyedi termőhely adottságait kihasználva újabb telepítéseket tervez a szekszárdi pince. A fajták számát tovább már nem szeretnék bővíteni (Merlot, Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah), de kisebb területeken magyar fajtákkal is kísérleteznek, mint a Kadarka és az Olaszrizling. A Kadarka esetében saját klónszelekciót végeznek, a családban örökölt 170 éves tőkékről.
Az első kapavágás
A Szeleshát látogatóit távolabbi terveik szerint nemcsak csak új feldolgozó üzemük fogadja majd, hanem a szőlőültetvények között fekvő vendégházak és látogatóközpont is, ami hosszabb kikapcsolódásra is lehetőséget adhat.