Az utolsó téli hónap jön, de a hideg ellenére sem érdemes otthon maradni. A bormarketingtől kezdve a Magyar Borok Bálja mellett hangulatos vidéki programokkal is jövünk. Jó mazsolázást!
Elindult az új Bornaptár és ebből az alkalomból kifolyólag minden héten küldünk nektek hírlevelet és csütörtökönként egy cikkben is ajánlunk jó kis programokat.
Borkollégium
A Borkollégium bormarketing képzése mind a téma iránt érdeklődőknek, mind a pincészeteknél, vendéglátóhelyeken dolgozó szakmabelieknek hasznos lehet. Azt pedig már régóta tudjuk, hogy az elsajátított tananyagokon kívül tanulni egy életen át érdemes, hiszen ezáltal még az életkorunkat is megnövelhetjük. Tiszta haszon! Részletek: ITT
Február egyben a farsang és bálok hónapja is, így aki szeretne egy éjszakára kiszakadni a hétköznapokból és felvenni a legszebb ruháját, az látogasson el a Magyar Borok Báljára, ahol a báli forgatagon kívül jobbnál jobb borokat lehet majd kóstolni.
S végül nem érdemes kihagyni a Tokaj Y Generáció mesterkurzusát sem, hiszen lelkes borimádók gyűlnek össze ilyenkor és szakértők vezetésével körüljárnak egy-egy témát. Ha messze laksz, Budapesttől vagy egyszerűen nem tudsz személyesen részt venni, az sem akadály. A kurzuson online is részt vehetsz, a közvetítés megállítható, visszajátszható, így akár egy későbbi időpontban is megtekinthető.
Budapest
Aki szeret munka után kikapcsolódni, a finom bort, a jó társaságot, és a menő helyeket az február 16-án ne hagyja ki a Winelovers Afterwork programját. A Vouge hajó fedélzetén a burgundi fajtákat lehet majd kóstolgatni. 10-12 pincészet, több mint 30 chardonnay és pinot noir. Van még kérdés?
Az Almásy vendéglőben a borkóstoláson kívül, igazi kulináris élményekkel is gazdagodhatunk. A St. Andrea borászat képviseletében Lőrincz György személyesen tölti a poharunkba az italokat, az erre az estére megkomponált vacsorához.
Szintén borvacsora, ahol már nemcsak egy pincészettel, hanem egy egész borvidékkel ismerkedhetünk meg. Szekszárd és talán az ország egyik legjobb borászata, a Takler pincészet látogat el a Budai Gesztenyés Nagyvendéglőbe.
Ha a tudomány megszállotja vagy, akkor a következő programot neked találták ki! Barátossy Gábor (Igazgatóhelyettes, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – Borászati és Alkoholos Italok igazgatósága) és Buránszki György (analitikai mérnök – NÉBIH BAI) fog ellátogatni és előadást tartani a borhibákról, melyeket különböző mintákon be is fognak mutatni. Így személyesen szagolhatod és ízlelheted meg ezeket a hibákat, hogy ne csak azt mondd egy hibás borra, hogy rossz! Infó: ITT
Vidék
Tobzódunk a jobbnál jobb vidéki programokban. Úgyhogy akár egy egész kis országjárást is betervezhetünk a bor jegyében.
Menedén, Kiss Attila borait kóstolhatjuk meg, aki 2013-ban elnyerte Magyarország legjobb újbora címet kékfrankos rosé borával, majd 2015-ben az országos olaszrizling teszten a 2014-es Csakazértis olaszrizlingjével bekerült a top 10-es listába.
Családoknak kitűnő program lehet egy péntek estétől vasárnapig tartó, igazi, hamisítatlan disznóvágás Bodrogkisfaludon. Plusz pont a szervezőknek, hogy kérhető díjmentes animátor aki a gyerekekkel foglalkozik, amíg Apa és Anya mulatozik!
A nosztalgia szerelmeseinek ajánljuk a szekszárdi Bodri Pincészetet, ahol a retró slágerek mellett, szabadtűzön főtt marhagulyás, faszénen sült grillhúsok, kemencés burgonya és kézzel nyújtott házi rétesek várnak a borok és pálinkák mellett.
A Balatonon, azon belül is Badacsonyban ajánljuk a Laposa birtokot, ahol a badacsonyi borászok mutatják be a pincék rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé. További titkokat az étkekről, zenéről, nyitva tartásról, szállásról, a résztvevő pincészetektől ITTlehet megkaparintani.
És igen idén is elérkeztünk a Valentin-naphoz, amit Hegymagason, a Szászi-birtokon méltóképpen ünnepelhetünk meg egy fenomenális menüvel és egyben részesei lehetünk az étterem megnyitásának is. Elsőnek lenni, mindig jó!
Végezetül pedig, amíg eldöntitek, hogy hova mentek, nézzetek be a furmint.hu oldalra is. Most indultunk!