Minden napra egy aszú: Hímesudvar

Borászportál
2017. március 05., 18:05


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Hímesudvar
Hímesudvar 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2013
 
Alkoholtartalom: 10,64%
Természetes maradékcukor-tartalom: 161 g/l (6 puttonyos)
Savtartalom: 6,8 g/l
Készült mindössze: 5046 palack
 
Minden napra egy aszú: Hímesudvar


2013-ban - a legutóbbi nagy aszús évjáratban - a lábbal kitaposott kövérszőlő és zéta aszúszemekre erjedő furmint mustot öntötték, majd egy éjszakás áztatás után finoman kipréselték. 24 hónap tölgyfahordós érlelés után 2016. februárjában palackozták.

Illatban friss citrusok, citromfű, menta, zöld tea, mandula, gyógyfüvek, egzotikus gyümölcsök, sárgabarack és szilvalekvár. Ízben a fentihez hasonló jegyek, még intenzívebben. Kristálytiszta, krémes, nagy testű tétel.
 
A Hímesudvar közel 30 éve foglalkozik tokaji szőlőműveléssel és borkészítéssel. Jelenleg 3 hektár területről szüretelnek, ami 15.000-20.000 palack Tokaji bort jelent kis mennyiségben (1500-4000 palack/fajta), sorszámozott címkével. Pincészetük a borvidék névadó településén, Tokaj óvárosában, az egykor borkereskedők utcájaként emlegetett Bem úton található. Az épületet több mint 500 éve Szapolyai János erdélyi vajda, majd Magyarország királya olasz mesterekkel építtette és vadászházként használta.
Winelovers borok az olvasás mellé