Minden napra egy aszú: Szilágyi Pincészet

Borászportál
2017. március 13., 08:25


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Szilágyi Pincészet
Szilágyi 6 puttonyos Tokaji Aszú 2005
 
Termőhely: Tokaj hegyalja, Sátoraljaújhely. Alsó Esztáva dűlő
Szőlőfajták: 70% furmint, 30% hárslevelű
Érlelés: 5 éves, tölgyfahordós, majd palackos érlelés. 
Maradék cukortartalom: 198 g/l
Alkohol: 11%
Savtartalom: 8,5 g/l
Palackozás ideje: 2010. augusztus 15.
 
Minden napra egy aszú: Szilágyi Pincészet
 
Borleírás:
Intenzív sötétborostyán szín, szép savak jellemzik e sokrétű, gazdag ízvilágú bort. Klasszikus tokaji aszú, fejlett aszú jegyekkel: aszalt szilva, kajszi, trópusi gyümölcsök, méz, dió. Savai lendületesek, az illatnak megfelelő ízek visszatérnek. 5 évig érlelődött zempléni tölgyfahordóban, a Világörökség kiemelt részét képező több évszázados Ungvári pincesoron, Sátoraljaújhelyen.
 
A pincészetről: 
A vulkáni talajú dűlőinkben érlelt szőlő levét - a kései szedés és a modern technológiai feldolgozás után - a világörökség részét képző, 800 éves több szintes Ungvári pincesoron érlelik, zempléni tölgyfa hordókban, Sátoraljaújhelyen. A pincelátogatások alkalmával a kizárólag kiváló minőségű, érmes borok kóstolása mellett lehetőség van házias, hideg-meleg ételek fogyasztására is. Csúcstechnológiás feldolgozó üzemünk is látogatható, mely az aszú bor szülőföldjén, Sátoraljaújhelyen az Oremus dűlőben található.
Winelovers borok az olvasás mellé