Nádas Borműhely, Pearl of V
Két évig tradicionálisan, palackban érlelt, évjárat nélküli pezsgő Etyekről. A recept éppoly különleges, mint maga a pezsgő: 60% Viktória gyöngye, 20% olaszrizling és 20% rajnai rizling.
2011-ben készítették el első boraikat Etyeken az Öreghegy lábánál az 1879-ben épült, helyi védelem alatt álló présházban, pincében. Céljuk bemutatni az Etyek-Budai Borvidékben és az adott évjáratban rejlő lehetőségeket mind világfajtákon (chardonnay, sauvignon blanc, szürkebarát, zöldveltelíni, pinot noir), mind hazai fajtákon keresztül (királyleányka, Viktória gyöngye). Jelenleg 3,5 hektáron gazdálkodnak, 7-8000 palack bort és 1-2000 palack pezsgőt készítenek évente, többnyire a 'mainstream'-től eltérő és dűlőszelektált formában. Eddig kétféle pezsgőt hoztak forgalomba, egy fehéret és egy rosét. Jelenleg négy fajta pezsgőjük van palackos érlelés alatt, a pincében pedig még négy alapbor vár töltésre.
Előző napi pezsgőajánlónkat
IDE kattintva meg is nézheted.