Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
A borról:
A pince prestige bora. Kishordós érlelésű cabernet – merlot házasítás melyet csak kiemelkedő évjáratokban állít össze együtt apa és fia. A bor neve utal arra, hogy teremhet arany (aureus) a föld fölött. A fajtákat külön szüretelték, erjesztették és érlelték. Az érlelés többnyire (70%) 2-3 töltésű használt tölgyfahordóban, a maradék 30% pedig új hordóban történik, melyek közt megtalálható a 225 és az 500 literes döntően magyar fából készült hordó is. A cuvée-t 16 hónapos pihenés után állítottuk össze a következő arányokkal: cabernet franc és merlot 40-40 %, cabernet sauvignon 20%. Komoly húsok, vadak mellé kifejezetten társul. Erdei gyümölcsös mártások, és erdei gomba mellé is elfér.
A borászatról:
"Pincészetünk teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta szõlõtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik Magyarország legdélebbi és egyben legnépszerûbb borvidékén, a Villányi Borvidéken. Az elsõ saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, mely révén mára már az ország legismertebb pincészeteinek egyikévé váltunk. Gere Tamás neve 25 éve jelent egyet a piacon a kiemelkedõ minõséggel."
>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!