Nehéz időszakon van túl a villányi Polgár Pincészet, de most már csak előre tekintenek. Több újdonsággal is készülnek a nyárra.
Fotók: www.facebook.com/polgarbor
Mennyire volt nehéz az elmúlt 3 hónap a Polgár Pince számára?
Nem volt könnyű, hiszen bezártak az éttermek, szállodák, vagyis teljesen kiesett a prémium piac. A borkereskedések viszont továbbra is működtek, ott nem éreztem forgalomvisszasést, visszajáró törzsvendégeink – mondhatni barátaink – pedig tőlünk kértek rendszeresen házhozszálltást. Nagyon jó érzés volt, hogy folyamatosan hívtak, érdeklődtek felőlünk és rendelték a borainkat. Mindig azt mondom a gyerekeimnek, ha mi megfelelően állunk az emberekhez, idővel visszakapjuk ezt tőlük.
Ameddig az áruszállítás engedélyezett volt, addig én magam is kivettem belőle a részemet. Én mentem például Szlovákiába és vittem kedves partnereinknek bort, hogy legyen nekik húsvétra. De a maradék időben sem ültem tétlenül, a birtok körül is mindig akadt valami tennivaló, jóval többet tudtam kint lenni a fiammal a szőlőben például. És szerencsére most már újra beindulnak a kóstolók: a hagyományos pünkösdi programunkat már meg tudtuk tartani, a sors úgy akarta, hogy huszonöt év után ezúttal se maradjon el, pénteken pedig már Monoron várnak. Valóban sokat járok mindenfelé, szeretnék ugyanis a tapasztalataimat megosztva minél több embert segíteni abban, hogy megismerjék a borok világát.
Volt-e a birtokon valami olyan, régebb óta esedékes munka, amit a kényszerszünet miatt most el tudtak végezni?
Nyertünk egy pályázatot nemrégiben, ennek segítségével gyakorlatilag teljesen felújítottuk a panziónk vendégszobáit. Apróbb munkálatok még zajlanak, de hamarosan készen leszünk, úgyhogy szeretettel várjuk a vendégeket.
Mik a „boros újdonságok” a pincészet háza táján?
Már kapható a 2019-es sillerünk, ami nagyon szépen sikerült, ráadásul új címkét is kapott. Elkészült a fehér kadarka is, ez egy igazi könnyű nyári, élénk illatú és élénk savú bor. A legnagyobb újdonság, hogy a tavalyi, kicsit túlérett szőlőből készült, ezért mélyebb színt és teltebb ízeket mutató olaszrizlingünk „előléptetésben” részesült: mostantól a Therápia sorozatunkat erősíti első fehérborként.