Oktatás - A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola (KRF) új szakon képzi tovább ezentúl a gasztronómia iránt fogékonyakat. A jövőbeni Gasztronómiai menedzserek neves séfektől, gasztronómusoktól tanulhatnak.
A KRF Turizmus és Területfejlesztési Tanszékének vezetője, Dr. Dávid Lóránt a napokban vette kézhez a párizsi székhelyű European Center for Culinary Professions (CEPROC) szervezet meghívóját. A világhírű francia gasztronómia „szentélyének” számító intézmény gasztronómiai és italkultúra oktatási programokat és képzéseket ajánl világszerte.
A szakmai látogatás célja, hogy a főiskola által alapított és indítani kívánt Gasztronómiai menedzser szakirányú továbbképzési szak a lehető legszélesebb szakma alapokon nyugodjon.
Az intézmény ez irányú erőfeszítései jól ismertek, hiszen a turisztikai és vendéglátó képzések során már eddig is gasztroművészek sorát sikerült szakmai együttműködőként megnyerni.
A főiskola címzetes, tiszteletbeli oktatói és tanárai között szerepel például Benke László, Buday Péter és Nagy Zoltán is. Magos Zoltán pedig a „Mátra gasztrohírnökeként” tevékenykedik.
A KRF több pályázati projektben is érdekelt, a SAGITTARIUS elnevezésű európai uniós támogatás esetében a helyi természeti és kulturális (köztük kulináris) örökségek feltárása és hasznosítása a cél, a FooDrink című Leonardo projekt esetében pedig tananyag-fejlesztési és tantervkészítési tevékenységekben jeleskedik az intézmény.