A legjobb olaszrizlingeket készítő borászok gyűlnek össze hétvégén Csopakon, hogy folytassák a párbeszédet a fajtáról, és persze azért, hogy megmutassák, mit tudnak az általuk készített borok. Íme egy kedvcsináló videó!
Az Olaszrizling Szerintünk a budapesti Olaszrizling Október Nagy Olaszrizling Kóstoló mellett a fajta legfontosabb bemutatója lett az utóbbi években. Egy kóstoló, ahol Somlótól Villányig és Egerszóláttól a Szent György-hegyig lehet áttanulmányozni a fajta legszebb tételeit.
A téli Csopakon fagyban, hóban vagy éppen – mint tavaly - ónos esőben is megtelik a Jásdi Borterasz és a Szt. Donát Pince és jó borok mellett jó beszélgetések folynak termelők, borírók és fogyasztók között. Vasárnap a Borteraszon a Stílusos Vidéki Éttermiség készít a legkitartóbbak számára - írja Jásdi István, a rendezvény honlapján.