Díj - A Michelin-csillagos Costes étterem kapta a Dining Guide év éttermének járó elismerést, pontos nevén a Friedrich Wilhelm Raiffeisen-Dining Guide díjat, melyet Miguel Rocha Vieira konyhafőnök vett át hétfő este Bálint Attila üzletágvezetőtől, a Raiffeisen bank képviselőjétől.
A fővárosi éttermek közül a kedvenc a
Rosenstein étterem lett, a vidékiek közül pedig az
Anyukám Mondta encsi étterem. Az Év Séfje-címet
Széll Tamásnak ítélték, aki magyarként először jutott ki a világ legrangosabb szakácsversenye, a
Bocuse D'Or a döntőjébe, ahol a tizedik helyet szerezte meg Lyonban – ahogy arról a
Borászportál is beszámolt.
Az este házigazdájaként Kovács Lázár séf szólította színpadra a Dining Guide zsűrije által top tízbe választott éttermek képviselőit. A legjobb tíz közé került a Costesen kívül a 67, az Arany Kaviár, a Bock Bisztró, a Csalogány 26, a Fausto's, a Mák, a Nobu, az Onyx és a ZONA.
A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. 2005-ben a Fausto's, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte el a fődíjat, majd 2007-ben ismét a Fausto's éttermet érte az elismerés. 2008-ban a Bock Bisztró, 2009-ben a Costes, 2010-ben a Chateau Visz, míg 2011-ben az Onyx nyerte el az év étterme címet.