Michelin-csillaggal is veszteséges a Costes

Borászportál
2013. január 28., 15:28


Válság - A csúcsgasztronómiai szegmensbe tartozó éttermek is érzik még a gazdasági válságot, még a Michelin-csillagos Costes is veszteséget termel, pedig kihasználtsága az étteremkalauz elismerése után 50-ről 80 százalékra nőtt.
Michelin-csillaggal is veszteséges a Costes
 
Egyre élesedik a verseny Magyarországon a csúcsgasztronómiában, tavaly is számos prémium minőséget kínáló vendéglő nyílt meg, a fizetőképes kereslet viszont még jóval elmarad itthon a nyugat-európai átlagtól - írja a Világgazdaságra hivatkozva a HVG.
 
Gerendai Károly, a Michelin-csillagos Costes étterem társtulajdonosa azt nyilatkozta, hogy az új szereplőknek is köszönhető talán, hogy 8-10 százalékkal csökkent 2012-ben a forgalmuk. „Az árakat is emelni kellett, pedig a piac tűrőképessége korlátos, és a működési költségeinken sem lehet nagyon spórolni, hiszen tartanunk kell az elvárt minőséget” – mondta Gerendai a Világgazdaságnak.
Azt mondta, a Michelin-csillag után 50-ről 80 százalékra nőtt a kihasználtságuk, ennek ellenére még nem termel nyereséget az étterem, és a költözésen gondolkodnak, mert a Ráday utcai helyszín nem vált be.
Továbbra is belvárosi helyszínben gondolkodnak és a legelőrehaladottabb tárgyalásokat a Palazzo Dorottyával folytatták – tette hozzá.
Winelovers borok az olvasás mellé