Fotó: foodandwine.com
Remek szaloncukor-bor párosításokat állítottunk nektek össze. Garantált a siker az ünnepek alatt. Egészségetekre!
Milka mandulás szaloncukor
Fotó: csoki-bolt.hu
Lágy alpesi tejcsokoládé, mandulás krémmel és ropogós rizspehely darabokkal.
Ajánlott bor: Disznókő szamorodni száraz 2006
A mandulás krém és ropogós rizspelyhek szuper kísérője lesz ezúttal egy száraz szamorodni, amelyben szintén erősen dominálnak a mandulás jegyek. A bor élénk savai ráadásul könnyedén áthatolnak a krémes szaloncukor gazdagságán, és tökéletes harmóniát érzel fogsz érezni a szádban.
Stühmer fehércsokis epres szaloncukor
Fotó: csoki.hu
Kézműves lekvármester készíti a cukorban tartósított eper szemeket a Stühmer részére, amelyet fehér csokoládéval és tripleseccel kevernek még össze.
Különleges szaloncukorhoz különleges bor dukál: éppen ezért választottunk inkább pezsgőt. Az epres jegyekhez tökéletesen hozzásimulnak a főként pinot noirból készült kortyok, amiknek élénksége és finom fűszeressége a leginkább függőséget okozó párosításhoz vezethet. Vigyázz!
Szamos marcipános szaloncukor
Fotó: szamos.hu
Ha marcipán, akkor Szamos. Kétszeres cukor-mandula arányú mandulamarcipán étcsokoládé bevonattal.
A hat dűlő egyikének termése, egyúttal nagy személyes kedvencünk. Nagyon gazdag, nagyon telt tétel, pontosan olyan, mint amilyen az etalonnak számító szaloncukor. A végén pedig… amikor a mandulás utóíz eléri a szaloncukrot… Mennyei!
Bonbonetti Nosztalgia konyakmeggy trüffelkrémes szaloncukor
Fotó: bonbonetti.hu
Kakaómasszával és rengeteg konnyakmeggyel a trüffelkrémben.
Meggyes, kirobbanóan gyümölcsös vörösbort innánk mellé, merlot alappal. A bársonyos, harmonikus vörös házasításhoz konyakmeggyes szaloncukor dukál, pláne, ha trüffelkrém is kerül a képbe!
Szerencsi étcsokoládéval mártott gyümölcsízű zselés szaloncukor
Fotó: metro.hu
A tavalyi zselés teszten győztes tétel. Jellemzés „kesernyés, jóleső étcsoki bevonat, ízes, gyümölcsös zselé, abszolút befutó”.
Könnyű, gyümölcsös, klasszikus: és ez nem csak a vidám gyöngyözőborra, hanem a zselés szaloncukorra is igaz. Karácsonykor mindkettő musthave. Készülj megfelelő mennyiségekkel!
Lissé Premium karamellás szaloncukor tejcsokoládéval
Fotó: lisse.hu
Belül omlós tejkaramella, kívül lágy tejcsokoládé.
Egy érett, komoly, sokrétű chardonnay, amelynek pörkölt, finoman karamellás jegyeihez természetesen karamellás szaloncukor dukál. A lágy tejcsokoládé testességét is remekül támogatja ez a komplex chardonnay, reméljük, ti is annyira fogjátok szeretni, mint mi.
Stühmer forralt boros csokoládé krémmel töltött szaloncukor
Fotó: stuhmer.hu
A csokigyár egyik idei újdonsága. Valódi étcsoki köntösben boros fűszeres illatos zselé, olyan mintha borlekvárba harapnánk.
Ajánlott bor: egy jó házi forralt bor klasszikus ízesítéssel.
Egy lehetséges recept
itt.