Borlexikon
A
Á
B
C
Cs
D
E
É
F
G
Gy
H
I
Í
J
K
L
M
N
Ny
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
Sz
T
U
Ú
Ü
V
W
Z
Zs
Általában színtelen, legtöbbször erjesztett gabonából vagy burgonyából készülő égetett szesz. Ízanyagokat csak nyomokban tartalmaz, nagyrészt víz és etanol elegye. Két alaptípusa létezik: a lengyel vodkák jellemzője, hogy valamilyen gyümölccsel ízesítik, míg az orosz típus teljesen hagyományos, íztelen. A vodka szesztartalma általában 35-70% térfogatszázalék, a standard orosz és lengyel márkáké pedig legtöbbször 40%. Semleges íze miatt kedvelt koktélalapanyag.
Témánál vagyunk
Újabb esély a borászoknak: átfogó visszajelzés a borokról nemzetközi szakértőktől
Már most írd be a naptáradba ezeket a boros rendezvényeket!
Gazdagabb lesz tőle az étel: próbáld ki a borral főzést!
Ne gondold, hogy minden rozé egyforma! Fedezd fel a rózsaszín sokféle árnyalatát!
Itt a helyed
11. 23.
Hableány, Badacsonytomaj,
Borkóstoló
11. 30.
Corinthia Hotel Budapest, Budapest
Borfesztivál